Küçük Kara Balık Çocuk Evi, Ayla Şen ile 3-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında II. Eğitmen Eğitimi​’ni düzenliyor.

Sevgili Eğitim Gönüllüleri,

​Türkiye’nin ilk Montessori okullarından Küçük Kara Balık Çocuk Evi,  3-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında II. Eğitmen Eğitimi​’ni düzenliyor. ​Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi, (Princeton Center Teacher Education – PCTE http://pctemontessori.org/) eğitmenlerinden Ayla Şen (*), 20 yılı aşkın deneyimiyle Türk Montessori Eğitmenleri yetiştirmek için ​bu yaz ​okulumuza geliyor.

Eğitim İçeriği Planı

  1. bölüm : Montessori Felsefesi ve uygulamaları
  2. bölüm : Montessori’de Günlük Yaşam Çalışmaları
  3. bölüm: Montessori’de Matematik / Dil / Fen / Coğrafya Çalışmaları
  4. bölüm: Montessori Eğitimi’nde sınıf yönetimi / Lead /Assistant  teacher sorumlulukları / Veli-Öğretmen ilişkisi

​3-21 Ağustos ​2015 tarihlerinde haftaiçi her gün 8:30-17:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan toplam 120 saatlik ​eğitim, Montessori Eğitimi alanında uzmanlaşmak, okul öncesi eğitimde Montessori metodunu öğrenmek isteyen herkese açık​ olup, eğitim sonrasında Küçük Kara Balık Çocuk Evi’nde ​1 aylık staj ve gözlem imkanı​ vermektedir.

Katılım koşulları:

  • Seminerimiz Montessori Eğitimi alanında uzmanlaşmak isteyen, okul öncesi çocuklarının eğitiminde Montessori methodunu öğrenmek isteyen herkese açıktır.
  • Katılmak isteyenlerin, katılma amaçlarını anlatan ve kısa özgeçmişlerini içeren bir yazıyı 30 Mayıs 2015 tarihine kadar egitim@montessori.org.tr adresine e-posta atmaları gerekmektedir.
  • Ön değerlendirme sonucu katılımcı adaylarının katılımlarını kesinleştirmeleri için 1 Haziran 2015 tarihine kadar kurs ücretinin %40’ını peşinat olarak aşağıda bilgileri bulunan banka hesabına göndermeleri gerekmektedir. Yatırılan peşinat hiçbir koşulda iade edilemez. Kalan bakiye iki eşit taksitte 1 Temmuz ve 1 Ağustos’ta ödenebilir.
  • Katılım kontenjan ile sınırlıdır.
  • Seminer ücreti 3.750 TL + KDV’dir.

Not: Gözlem ve staj imkanı her katılımcı için 1’er ay olarak planlanmıştır. Aynı tarihler için en fazla 2 stajyer okulda gözlem yapabilir. Staj organizasyonu yetkisi okul yönetimi ve seminer koordinatöründedir.

*Ayla Şen; Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kursundan mezun olduktan sonra Amerika’da Princeton Center Teacher Education’dan (PCTE) America Montessori Society Full Credential Sertifikası almıştır. 25 yılı aşkın bir süredir Princeton Montessori Okulu’nda 3-6 yaş arası çocuklarla çalışmanın yanında Amerika’da Montessori öğretmeni yetiştiren merkezler içinde en saygınlarından biri olan PCTE’nin (Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi) tanıtımında yer almaktadır. Aynı merkezde Montessori öğretmen adaylarına çeşitli kurslar ve seminerler vermekte ve bu merkez için danışmanlık yapmaktadır. Şu anda Amerika’nın ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki Montessori okullarında çalışan yüzlerce öğretmenin eğitiminde katkıları olan ayla Şen’in bu rolü halen devam etmektedir.

Share
Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.