Ayla Şen ile Montessori Eğitmen Eğitimi (24 Temmuz – 11 Ağustos 2017)

Türkiye’nin ilk Montessori okullarından Küçük Kara Balık Çocuk Evi, Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği‘nin iş birliği ile 24 Temmuz-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında eğitmen eğitimi düzenliyor. Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi (Princeton Center for Teacher Education – PCTE ) eğitmenlerinden Ayla Şen, 30 yıla yakın deneyimiyle Türkiye’de Montessori eğitmenleri yetiştirmek için bu yaz okulumuza geliyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek eğitimimizin içerik planı:

1. bölüm: Montessori Felsefesi ve Uygulamaları
2. bölüm: Montessori’de Günlük Yaşam Çalışmaları
3. bölüm: Montessori’de Matematik / Dil / Fen / Coğrafya Çalışmaları
4. bölüm: Montessori Eğitimi’nde Sınıf Yönetimi /Lider / Yardımcı Eğitmen Sorumlulukları / Veli-Öğretmen İlişkisi

24 Temmuz-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında hafta içi her gün 8:30-17:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan toplam 120 saatlik eğitim, Montessori Eğitimi alanında uzmanlaşmak, okul öncesi eğitimde Montessori Metodu’nu öğrenmek isteyen herkese açık olup, eğitim sonrasında Küçük Kara Balık Çocuk Evi’nde 40 saatlik gözlem imkanı vermektedir.

Katılım koşulları:
Eğitimimiz, Montessori Eğitimi alanında uzmanlaşmak ve okul öncesi eğitimde Montessori Metodu’nu uygulamak isteyen herkese açıktır.

Katılmak isteyenlerin, katılma amaçlarını anlatan ve kısa özgeçmişlerini içeren bir yazıyı 26 Mayıs 2017 tarihine kadaregitim@montessori.org.tr adresine e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

Ön değerlendirme sonunda katılımcı adaylarının katılımlarını kesinleştirmeleri için 26 Mayıs 2017 tarihine kadar kurs ücretinin %40’ını peşinat olarak banka hesabına göndermeleri gerekmektedir. Yatırılan peşinat hiçbir koşulda iade edilemez. Kalan bakiye iki eşit taksitte 15 Haziran  ve 15 Temmuz’da ödenebilir.

Katılım kontenjan ile sınırlıdır.

Eğitim ücreti 4.000 TL + KDV’dir. Öğrencilere %20, Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği üyelerine veya tüm öğretmenlik bölümlerinden mezunlara %10 indirim yapılmaktadır.

Not: Gözlem imkanı her katılımcı için 40 saat olarak planlanmıştır. Aynı tarihler için en fazla 2 stajyer okulda gözlem yapabilir. Staj organizasyonu yetkisi okul yönetimi ve seminer koordinatöründedir.

Ayla Şen Hakkında:

Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü’nden mezun olduktan sonra Amerika’da Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi‘nden (Princeton Center for Teacher Education – PCTE ) American Montessori Society (AMS) Full Credential Sertifikası aldı.
30 yıla yakın bir süredir, Princeton Montessori Okulu’nda (PMS) 3-6 yaş arası çocuklarla çalışmanın yanında Amerika’da Montessori öğretmeni yetiştiren merkezler içinde en saygınlarından biri olan Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi’nin (PCTE) tanıtımında yer alıyor.
Aynı merkezde Montessori öğretmen adaylarına çeşitli kurslar ve seminerler vermekle birlikte bu merkez için danışmanlık yapıyor.
Şu anda Amerika’nın ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki Montessori okullarında çalışan yüzlerce öğretmenin eğitiminde katkıları oldu ve bu rolü halen devam ediyor.

SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

1) Montessori eğitmen eğitimcisi kimdir? Kimler Montessori eğitmen eğitimcisi olabilir?

Montessori eğitmen eğitimcisi olabilmek için sadece Montessori eğitimi almış olmak ve çocuklarla çalışıyor olmak yeterli değildir. Dünya standartlarında bir Montessori eğitimi almak için, eğitmeninizin Montessori eğitmenlik eğitimi almış olduğundan emin olmalısınız. Geçerli bir Montessori eğitmenlik eğitiminin ardından, en az 10 yıl sınıfta çocuklarla çalışmış olması gerekmektedir.

Eğitmenimiz Ayla Şen, Princeton Eğitmen Eğitimi Merkezi’nde (Princeton Center for Teacher Education, PCTE) Montessori eğitmen eğitimcisidir. PCTE, Amerikan Montessori Topluluğu (American Montessori Society, AMS) ve Eğitmen Eğitimi için Montessori Akreditasyon Konseyi (Montessori Accreditation Council for Teacher Education, MACTE) tarafından akredite olmuş saygın bir kurumdur.

2) Eğitim ücreti için indirim imkanı var mı?

Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği ve Küçük Kara Balık Çocuk Evi olarak temel hedefimiz her zaman alanında uzman ve yetkin kişilerle çalışmaktır. Düzenlediğimiz eğitim ve seminerler kar odaklı değildir.

Eğitmenimiz Ayla Şen, Princeton Eğitmen Eğitim Merkezi’nde 30 yıla yakın bir süredir çalışmaktadır. Montessori eğitmeni yetiştirebilmemize destek olabilmek ve bu eğitimi yaygınlaştırmak için Türkiye’ye gelmektedir.

Dernek olarak imkanlarımız doğrultusunda, yüksek kalitede bir sertifika programını, Türkiye’de Montessori Eğitimi’ni hakkıyla öğrenmek ve uygulamak isteyenlere sunmak arzusundayız. Bu noktada eğitim kalitemizden ödün vermeden uygulayabileceğimiz indirim grupları ve miktarları şu şekilde olmaktadır:

Öğrencilere %20, Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği üyelerine veya tüm öğretmenlik bölümlerinden mezunlara %10 indirim yapılmaktadır.

3) Eğitim neden sadece hafta içi?

Ayla Şen Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmatadır. Kısıtlı izin zamanının bir kısmını bu eğitimi vermek üzere ülkemizde bizimle geçirmekte olduğundan, eğitim programımız 3 haftalık yoğun bir program halinde oluşturulmuştur.

4) Alacağım sertifika ile iş bulabilir miyim?

İş için başvurmuş olduğunuz kurumun adayları için belirlediği özellikler iş bulmanızda belirleyici olacaktır. Size iş garantisi verebilecek olan tek başına bir sertifikanın varlığına inanmıyoruz. Derneğimizi, okulumuzu ve eğitmenimizi tanıyan veya tanımak isteyen işverenlerle konuşmak, eğitim içeriğini ve aldığınız eğitimin değerini anlatmak isteriz. Eğitimde göstereceğiniz özen, ilgi ve performansınız konusunda başvurduğunuz kuruma bizi ve eğitmenimizi referans gösterebilirsiniz.

Share
Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.